fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

10 redenen om champagne te drinken

De zon begint weer te schijnen en dat betekent een middag oesters eten onder het genot van (guess what) champagne. En hoewel de zomer de uitstekende gelegenheid is om de blanc de blancs van Bliard-Labeste bij je plateau oesters te ontkurken, zien we bij House Du Champagne veel meer redenen om een fles te openen. In deze blog delen we onze tien favorieten:

Verjaardag

Die ene dag in het jaar dat jij even in het middelpunt staat en samen met de mensen om je heen stilstaat bij een nieuw levensjaar. Of je nu 18 wordt en voor het eerst champagne mag drinken, de 30, 50 of een ander mooi kroonjaar bereikt, je eerste verjaardag als (groot)ouder viert of iets er tussenin: het is hoe dan ook een mooi moment om champagne te drinken.

Tip: Ployez-Jacquemart Extra Brut Passion is gemaakt van een combinatie van houtgerijpte wijnen van nieuwe én oude oogst, past prachtig bij dit moment!

Date 

Neem je jouw date of geliefde mee naar het park of bereid je een uitgebreid diner? Dan hoort een flesje ploppen er natuurlijk helemaal bij.

Tip: proef de Cuvee Rose van Jacques Copin. De fruitige en frisse tonen zorgen voor een zwoele, romantische (zomer)avond.

New Years Eve

Traditiegetrouw wordt er met oud & nieuw champagne met oliebollen geserveerd. Een heerlijke en betaalbare champagne, passend bij de zoete lekkernijen, dat is wat jij nodig hebt voor een top feestje! 

Tip: Cuvée Réservée van Bouché. Voor slechts 30,50 euro per fles, komen jij en die kater wel thuis.

Promotie of nieuwe baan

Je promotie of nieuwe baan! Je hebt er hard voor gewerkt, dus dat mag je vieren ook. Alleen, met je partner, met collega’s of vrienden. Je mag speechen bij de toast, maar houd het kort!

Tip: Ployez-Jacquemart Extra Quality Brut is een wat drogere champagne met een verfijnde frisheid. De verwijzing naar extra kwaliteit is een mooie brug naar jouw prestaties!

Verhuizing 

Eindelijk is het zover, je staat met de sleutel in je hand voor je nieuwe huis. Je handtekening is gezet en je hebt een nieuw plekje. Een mooi moment om je dierbaren uit te nodigen voor een eerste toast, of een mooi diner in je nieuwe casa.

Tip: krijg je vrienden over de vloer voor een diner in het nieuwe huis, dan is de Polyphénols van Jacques Copin een heel mooie optie. Dit is geen standard champagne maar kan zo in het rijtje met zwaardere, houtgerijpte witte bourgognes. Echt chique dus, en hij gaat ook nog eens goed samen met mooie gerechten.

Diploma behaald

Rust na gedane arbeid! Maar niet nadat het gewilde papiertje goed is gevierd. Je hebt hier hard voor gewerkt dus je mag dat zeker vieren. Geniet ervan!

Tip: Bliard-Labeste Privilège, een champagne uit Hautvilliers, het dorp waar het maken van champagne ooit begon. Net als jouw diploma bleek het het begin van veel vreugde te zijn.

Geboorte

Een geboorte is een teder moment. Alles valt even stil, maar alles komt ook ineens samen. Het einde van een periode van 9 maanden en het begin van hopelijk een lang gelukkig leven. Meisje, jongen, tweeling? Het maakt niet uit! Jullie geluk kan niet op en de hele wereld mag het weten.

Tip: Ployez-Jacquemart Extra Brut Rose is een mooie, zachte rose champagne. Een gedeeltelijke rijping op hout geeft finesse en een ronde afdronk. Een mooie fles om samen moeders eerste glaasje na (negen?) maanden mee te vieren.

Opening van bedrijf of pand

Tromgeroffel… De opening van een bedrijf of nieuw pand mag gerust samen gaan met ballonnen, muziek en bubbels. Het is immers niet alleen een mooie stap voor ondernemer en personeel, maar ook een moment om je onderneming eens goed in het zonnetje te zetten!

Tip: speciaal voor dit soort gelegenheden hebben wij in onze collectie de Bliard-Labeste Bulle d’Or. De wijn zit in een feestelijk gouden jasje en doet het altijd goed op feesten en partijen. Ook de inhoud is goud: met premier cru druiven en vijf jaar rijping is ook die ene kenner onder de indruk van wat je schenkt!

Relatiegeschenk 

Collega’s, klanten, leveranciers en vrienden verdienen een bedankje op z’n tijd. Een fles wijn doet het al snel goed, maar een fles champagne met een mooi verhaal maakt het geschenk extra speciaal. 

Tip: op zoek naar champagne als B2B geschenk? Kijk eens op onze pagina Relatiegeschenken, daar vind je veel informatie en vraag je moeiteloos een vrijblijvende offerte aan. We helpen je graag aan een mooie fles bubbels in een houten kist met bedrijfslogo en/of persoonlijke tekst. Dat kan zelfs een Bouché Cuvée Réservée magnum zijn!

Huwelijk

Het is zonnig, in een tuin vol met alle mensen van wie jullie houden op de mooiste dag van jullie leven. Daar wil je graag op proosten met iets heel speciaals. 

Tip: onze favoriet, 1809 van A.D. Coutelas. Je proeft het hout in de ruim tien jaar gerijpte champagne, waarbij de zachte fruittonen zijn behouden. Het uiterlijk van deze fles maakt het helemaal af: een muselet van touw, handgebonden volgens een geheime techniek.

Benieuwd naar wat we nog meer voor jullie als bruidspaar en jullie gasten kunnen betekenen? Neem eens een kijkje op onze huwelijkspagina.