fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Champagne op je bruiloft

‘Je trouwdag is de mooiste dag van je leven’, wordt vaak gezegd. Op de dag van je bruiloft haal je alles uit de kast om ook je gasten een mooie dag – of dagen, want waarom maar één dag feest vieren!? – te bezorgen, er op je mooist uit te zien en met recht een onvergetelijke dag te organiseren. Zo’n bijzondere dag schreeuwt natuurlijk om een bijzonder drankje: Champagne!

Als je van plan bent champagne op je bruiloft te schenken, zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Op welk moment tijdens het huwelijksfeest schenk je champagne, op welke manier en uiteraard welke champagne kies je? In deze blog nemen we je mee door de keuzes die je hebt.

Het proostmoment

Champagne heeft bij uitstek een feestelijke uitstraling. Een bruiloft is natuurlijk een aaneenschakeling van feestelijke momenten. Er is dus geen ‘fout’ moment tijdens je bruiloft om champagne te schenken. Het moment dat tijdens jouw bruiloft het meest geschikt is, hangt helemaal af van de invulling van de dag. 

Veel bruidsparen kiezen ervoor om vlak na het ja-woord en de ceremonie een proostmoment met champagne te hebben. Een logische en mooie keuze: één van de eerste momenten om als kersvers getrouwd stel met alle dierbaren die getuigen van het ja-woord waren te proosten op jullie liefde. Een champagne toast vormt daarnaast een mooie aftrap van alle feestelijkheden op jullie bruiloft.

Extra bijzondere champagne toast

Je kunt je proostmoment of champagne toast een bijzondere draai geven door bijvoorbeeld de eerste fles te sabreren of de champagne in te schenken via een champagnefontein (vaak champagnetoren genoemd). Sabreren is een traditionele manier om een champagnefles te ontkurken, waarbij je het uiteinde van de hals met een sabel – een soort zwaard – van de fles zwaait. Vanwege de druk in de fles is er maar een klein tikje onder de bolling van het uiteinde nodig om de fles te ontkurken. Ondanks dat sabreren niet heel moeilijk is, zorgt het wel voor een spectaculaire opening van de toast. 

Een iets minder spectaculair, maar zeer fotogeniek begin van het champagnemoment op jouw bruiloft is een champagnetoren of champagnefontein. Hierbij vormen de glazen – in dit geval coupes, geen flutes – een soort piramide en schenk je de champagne via het bovenste glas in. Door dit glas te laten overstromen, vul je de glazen op de rijen hieronder. De champagnefontein vormt ook een mooie binnenkomer bij aanvang van het huwelijksfeest.

Champagneproeverij

Is er op jouw bruiloft een moment waarop je de gasten even ‘alleen’ moet laten, bijvoorbeeld tijdens de bruidsfotoshoot? Bied je gasten dan wat culinair entertainment en laat ze genieten van een champagneproeverij. Zo kunnen gasten verschillende champagnes proeven, leren ze wat meer over het vloeibare goud in hun glas en kiezen ze hun favoriete champagne. Als je de proeverij – of een ander champagnemoment – ook qua styling helemaal af wil maken, kun je kiezen voor een champagnebar. Dit maakt ook de volgende vraag meteen een stuk makkelijker.

Welke champagne schenk ik op mijn bruiloft?

Welke champagne het beste past bij jouw bruiloft hangt natuurlijk van heel veel dingen af: welke champagne vind je zelf het lekkerst, op welk moment schenk je de champagne, moet de champagne goed samengaan bij eten of een bepaald hapje – bijvoorbeeld tijdens het aperitief – en wat is het budget. Bij House Du Champagne helpen we je graag bij het vinden van de juiste champagne voor jouw bruiloft. Ons assortiment bevat champagnes voor elke smaak en vrijwel elk budget. 

Overweeg je champagne te schenken op je bruiloft? Kijk dan gerust eens op deze pagina om te zien welke mogelijkheden wij bieden en neem vrijblijvend contact op om antwoorden op jouw vragen te krijgen. We helpen je graag – uiteraard onder het genot van een glaasje bubbels!