fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Champagne Bliard-Labeste

Hoe het allemaal begon voor House Du Champagne

Het mooie dorp Hautvillers, gelegen op een berg met prachtig uitzicht over het gebied Vallée de la Marne, is het geboortedorp van Dom Pérignon. Vaak wordt Hautvillers ook het geboortedorp van de champagne genoemd, omdat de mythe bestaat dat Dom Pérignon de uitvinder van champagne is. Waarom dit een mythe is en hoe dit echt zit lees je in een volgende blog. Wel kunnen we stellen dat Hautvillers het geboortedorp van House Du Champagne is. Hoe dat zit, lees je in deze blog.

Die eerste slok champagne

Tijdens zijn eerste verblijf in de Champagnestreek, werd de oprichter van House Du Champagne warm ontvangen in zijn Bed & Breakfast met een fles champagne. Een fles Bliard-Labeste Privilège wel te verstaan. Onder de indruk van de zachte tonen van bloemen en brioche, besloot hij een bezoek aan het champagnehuis te brengen. Hier raakte hij niet alleen onder de indruk van de champagnes, maar ook van de passie voor het vak en het product en vooral van de prijs-kwaliteitverhouding. Waar er geen geld gaat naar dure marketing en branding, kan de verkoopprijs een stuk lager blijven. Als meer “gierige” Nederlanders dit zouden weten, zou men meer mooie momenten vieren met een mooie champagne. En dat is precies de missie van House Du Champagne: vier het moment en plop die fles!

Het familiebedrijf Bliard-Labeste

Maar wat maakte die ene champagne nu zo bijzonder? Om daar achter te komen, duiken we heel kort in de geschiedenis. Champagne Bliard-Labeste werd in 1989 opgericht door Dominique Bliard en Bernadette Labeste. De partners hadden beiden een paar kleine wijngaarden van hun families tot hun beschikking en besloten daar hun eerste champagnes te maken onder hun gezamenlijke familienaam. Vier jaar later was het zover: in 1993 kwamen hun eerste champagnes op de markt. Toen hun champagnes een grote hit bleken, namen niet veel later ook hun zonen Thibaut en Florian een rol in het bedrijf.

Premier Cru en ‘Haute Valeur Environnementale’ Champagnes

De wijngaarden van Bliard-Labeste liggen in het Premier Cru-dorp Hautvillers, wat betekent dat alle champagnes het label Premier Cru dragen. Deze classificering is na Grand Cru het hoogst haalbare in de Champagnestreek. Binnen de wijngaarden ligt er een nadruk op Pinot Noir. Niet alleen doet deze druif het zeer goed op de ondergrond in Hautvillers, Dominique en Bernadette hebben ook een voorliefde voor de druif. Zij zijn van mening dat de meest bijzondere champagnes hun smaak te danken hebben aan de kracht van Pinot Noir. Sinds 2021 mag Bliard-Labeste naast het ‘label’ Premier Cru ook de certificering “Haute Valeur Environnementale” (hoge waarde voor het klimaat) dragen. Dit keurmerk toont dat boeren klimaatvriendelijk opereren als het gaat om het behoud van de biodiversiteit, het beschermen van planten en het verminderen van het gebruik van kunstmest en water. De champagnes van Bliard-Labeste zijn dus niet alleen een lekkere keuze, maar ook een verantwoorde!

Het assortiment van Bliard-Labeste

Benieuwd geworden hoe die champagnes dan smaken? De champagnes van Bliard-Labeste staan voor souplesse, elegantie en verfijndheid. De wijnmakers gebruiken alleen roestvrijstalen vaten om de aroma’s van de druiven volledig tot hun recht te laten komen. Dit maakt ook dat veel van hun champagnes toegankelijk en fris zijn. En dat is precies de reden waarom het liefde op het eerste gezicht was!

Neem gauw een kijkje bij de Privilége, Blanc de Blancs (onze favoriet) en Bulle d’Or van Champagne Bliard-Labeste, dan begrijp je vanzelf wat we bedoelen.