fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Champagne Bouché Père & Fils

In Pierry, net ten zuiden van Champagne hoofdstad Épernay, vind je het mooie champagnehuis van de familie Bouché. Hier werkt men al ruim 100 jaar vol liefde en passie aan het perfectioneren van hun champagnes en het ontdekken van nieuwe recepten. De champagnes van Bouché staan voor elegantie en finesse. Het is dan ook niet voor niets dat wij de champagnes van dit huis met plezier naar Nederland brengen. Tijd voor een stukje geschiedenis en achtergrondinformatie.

Geschiedenis van Bouché

In 1920 lukte het Abel Bouché om de eerste champagnes te produceren van de hectare wijngaard die hij had. Hiervoor had hij echter nog wel hulp nodig. In 1945 nam zijn zoon Pierre het stokje over. Hij slaagde erin om helemaal zelfstandig champagnes te maken en introduceert de rijping op hout. De eikenhouten vaten stalt hij in zijn eigen huis, gemarkeerd met de sierlijke hoofdletter B met een kroon erboven – het symbool dat vandaag de dag nog steeds terug te vinden is op de champagnes van Bouché. In 1960 verhuizen de buren van Pierre en neemt hij hun huis met historische kelders over. Dit huis, aan de Rue de Général de Gaulle, vormt nog steeds het hoofdkantoor (en winkel) van het champagnehuis – inclusief prachtige kelders die inmiddels in verbinding staan met het oude huis aan de overkant van de weg. De opvolgers van Pierre, José en Astrid Bouché, bouwen flink aan de naamsbekendheid van het champagnemerk en werven nieuwe, vaste klanten van over de hele wereld. Zij versterken de nadruk op de zelfstandigheid van het familiebedrijf, dat nog steeds alle champagnes in eigen beheer maakt. Wanneer zij het stokje overdragen aan hun zoon Nicholas zijn de wijngaarden van de familie uitgebreid tot 30 hectare.

Nicholas Bouché

Sinds 2010 is Nicholas Bouché de ‘cellar master’ van Champagne Bouché. Als vierde generatie wijnmaker kreeg hij het vak met de paplepel ingegoten, maar hij besloot zijn kennis ook buiten de eigen wijngaarden te vergaren. Hij studeerde in verschillende landen om agronoom en oenoloog te worden en combineert deze kennis met de ervaring van zijn voorvaderen. Samen met zijn vrouw – die ook oenoloog is – voegt hij frisse inzichten en innovaties toe aan de jarenlange historie van het champagne maken binnen de familie. Nicholas hecht veel waarde aan de rijke ondergrond van de Champagnestreek. Zorgvuldig houdt hij de druiven van elk van zijn 74 wijngaarden apart, om de eigenschappen van de specifieke ondergrond tot hun recht te laten komen. Daarnaast hecht hij veel waarde aan de houtrijping: lang genoeg om aroma’s en elegantie toe te voegen, kort genoeg om de frisheid van de druiven te behouden.

Champagnes van Bouché

Dit brengt ons bij het belangrijkste onderdeel: de champagnes van Bouché! Het pronkstuk van het champagnehuis is een van de eerste champagnes in het assortiment van House Du Champagne. Aan deze Cuvée Reservée werkt de familie al meer dan 100 jaar om steeds met heel kleine verbeteringen het recept te optimaliseren. Deze klassieke brut is een elegante champagne met een rijke smaak van zowel mineralen als fruit. Bij het inschenken valt de mooie goudgele kleur meteen op. Je ruikt de zachte (gele) fruitaroma’s en een hint van brioche – van de gedeeltelijke houtrijping. Bij het proeven komen de frisse tonen van gedroogd fruit naar voren, met een kleine ‘kick’ van limoen. De Bouché Cuvée Reservée is ook verkrijgbaar in een Magnum variant.

Heb je een van de andere mooie champagnes van Bouché op het oog? Neem gerust contact met ons op, dan nemen we deze volgende keer met plezier voor je mee uit Pierry!