fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Champagne – het perfecte aperitief

Champagne, gaat dat goed samen met een diner? Regelmatig krijgen wij de vraag hoe je champagne combineert met een uitgebreid diner. Dat kan zeker, want champagne is eigenlijk een heel mooie start van een uitgebreid diner of luxe lunch. Naast het feit dat champagne natuurlijk een feestelijk drankje is, wekt het ook de eetlust op. Daarnaast is champagne beter te combineren met eten dan veel mensen denken of weten. Daarom lees je in deze blog verschillende manieren om champagne toe te voegen aan een etentje. 

 

 

Van een champagneontbijt hebben we allemaal wel eens gehoord – en daar zijn wij natuurlijk groot fan van. De dag beginnen met een uitgebreid ontbijt inclusief een glas champagne, daar tekenen we allemaal voor. Maar wellicht ben je minder bekend met het combineren van champagne met een lunch of diner. Als je van plan bent om bijpassende wijnen te serveren bij de verschillende gerechten is champagne zeker een goede aanvulling. Neem bijvoorbeeld een toegankelijke Brut champagne en serveer deze bij binnenkomst, voor een feestelijke start van de middag of avond. Het ontkurken van de fles, het proosten met je gezelschap én de bubbels in je glas; champagne zorgt voor een feestelijke stemming. Daarnaast stimuleren de bubbels en het zuurtje in champagne de eetlust bij je gasten. Een extra goed begin dus!

 

Onze tip: Bliard-Labeste Privilège Premier Cru – soepel, zacht, toegankelijk

 

Wijn-spijs met champagne 

 

Als je na het proosten gaat tafelen is het zeker mogelijk om de champagne door te drinken tijdens de amuse of het voorgerecht. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort champagne dat je schenkt en de gangen die je serveert. Een mooie Blanc de Blancs champagne gaat bijvoorbeeld heel goed samen met witvis, oesters en andere schelpdieren. Blanc de Blancs is een droge champagne die deze visgerechten prima kan hebben. Zo kunnen je gasten het aperitief mee aan tafel nemen en kun je nog even wachten met het uitschenken van de volgende wijn. Kies wel altijd voor een krachtige champagne, zodat deze niet wegvalt bij het voorgerecht. 

 

Onze tip: Ployez-Jacquemart Extra Quality Brut Blanc de Blancs – droog, strak, complex

 

Champagne bij het dessert

 

Een andere mogelijkheid is het schenken van champagne bij het dessert. Veel mensen kiezen bij het dessert graag voor een Rosé champagne, maar dat is zeker geen must. Het gaat er vooral om dat de champagne een goede match is met het dessert. Wil je champagne schenken bij het dessert, kies dan voor een zoet dessert met bijvoorbeeld rood fruit, zoals aardbeien of frambozen. In rood fruit zit namelijk vaak een zuurtje, dat heel goed samengaat met een glas Rosé champagne. Als je geen fan bent van Rosé champagne is een Blanc de Noirs een mooi alternatief. Deze champagne is enkel gemaakt van rode druiven, wat aansluit bij het rode fruit in het dessert.  

 

Onze tip: Jacques Copin Cuvee Rose – fris, besjes, fruitige afdronk

 

Laat het gerust weten als meer wilt weten of advies nodig hebt. Meer champagne? Lees onze blogs of bekijk ons assortiment.