fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

A. D. Coutelas
1809

58,50

Je vrienden en familie verrassen met een héél bijzondere champagne? Makkelijk, met de 1809 champagne van A.D. Coutelas. Deze champagne heeft eerst 9 maanden op hout gerijpt en daarna bijna 10 jaar op fles. Door het niet toepassen van malolactische fermentatie blijven zachte fruittonen behouden. De muselet van touw is met de hand gebonden volgens een geheime techniek die door de familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Dit alles maakt een opvallende fles met een volwassen, stijlvolle en toch ook soepele champagne.

14 op voorraad

Aantal

Beschrijving

De 1809 champagne is de diamant binnen het assortiment van A.D. Coutelas. Vernoemd naar het oprichtingsjaar van het huis, is dit echt een masterpiece. De blend van 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir uit oogstjaar 2016, in combinatie met de extra brut dosage biedt een stijlvolle en verfijnde beleving.

Specificaties

  • 80% Chardonnay / 20% Pinot Noir
  • Vintage 2016
  • 9 maanden op hout gerijpt, waarna bijna 10 jaar op fles
  • Verfijnd en complex
  • Dosage Extra Brut: 4g/l
  • Regio: Vallée de la Marne

Extra informatie

Complexiteit

Complex

Schenken bij

Lunch/diner

Smaak

Volwassen

Champagne A.D. Coutelas

Dit champagnehuis in Dizy werd opgericht in 1809. Inmiddels staat de achtste generatie aan het roer van Champagne A.D. Coutelas. Damien en zijn vrouw Angelique weten als geen ander hun bubbels continu te vernieuwen en te verbeteren. Dit resulteert in een rijk assortiment van champagnes, met elk een geheel eigen karakter. De Louis Victor is vernoemd naar de oprichter van het huis. Het is de trots van hun assortiment en een champagne met complexiteit. De verdeling van een derde Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier creëert een balans die de bijzondere rijping voor zich laat spreken. Bij de rijping van deze champagne past het huis namelijk de Solera-methode toe: een procedure waarbij elk jaar zo’n 20% van het vat wordt afgenomen, waarna het vat wordt aangevuld met nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat er een mix van veel verschillende jaren en neemt elk jaar de gemiddelde leeftijd van het vat toe. Gecombineerd met de rijping in eiken, maakt dit een champagne die de naam van de oprichter eer aandoet! De 1809 is bij A.D. Coutelas de diamant in het assortiment. Vernoemd naar het oprichtingsjaar van het huis, is dit een echt prestige-champagne. De blend van 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir uit oogstjaar 2016 geeft een stijlvolle beleving. De extra brut dosage maakt het super verfijnd. Een rijping van 9 maanden op hout maakt deze champagne een meesterwerk!