fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

A. D. Coutelas Louis Victor

36,75

Op zoek naar iets bijzonders? Dan hebben we hier de juiste champagne. De toepassing van de ‘Solera’ techniek in combinatie met rijping in een eikenhouten vat (‘Fût de Chêne’) geven deze champagne complexiteit.

UITVERKOCHT – binnenkort weer verkrijgbaar

Uitverkocht

Beschrijving

Deze champagne staat bij A.D. Coutelas bekend als Louis Victor, vernoemd naar de oprichter van het huis. Het is de trots van hun assortiment en een champagne met complexiteit. De verdeling van een derde Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier creëert een balans die de bijzondere rijping voor zich laat spreken. Bij deze rijping wordt namelijk de Solera techniek toegepast: elk jaar wordt zo’n 20% van het vat afgenomen en waarna het wordt aangevuld met nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat er een mix van veel verschillende jaren en neemt de gemiddelde leeftijd van het vat elk jaar toe. In combinatie met rijping in een eiken vat (Fût de Chêne) maakt dit een champagne die de naam van de oprichter eer aan doet!

Specificaties

  • 34% Chardonnay / 33% Pinot Noir / 33% Pinot Meunier
  • Rijping met Solera-methode, waarna minimaal 4 jaar gerijpt op fles
  • Complex en bijzonder
  • Dosage Extra Brut
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Regio: Vallée de la Marne

Extra informatie

Smaak

Gebalanceerd

Schenken bij

Lunch/diner

Complexiteit

Complex

Champagne A.D. Coutelas

Dit champagnehuis in Dizy werd opgericht in 1809. Inmiddels staat de achtste generatie aan het roer van Champagne A.D. Coutelas. Damien en zijn vrouw Angelique weten als geen ander hun bubbels continu te vernieuwen en te verbeteren. Dit resulteert in een rijk assortiment van champagnes, met elk een geheel eigen karakter. De Louis Victor is vernoemd naar de oprichter van het huis. Het is de trots van hun assortiment en een champagne met complexiteit. De verdeling van een derde Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier creëert een balans die de bijzondere rijping voor zich laat spreken. Bij de rijping van deze champagne past het huis namelijk de Solera-methode toe: een procedure waarbij elk jaar zo’n 20% van het vat wordt afgenomen, waarna het vat wordt aangevuld met nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat er een mix van veel verschillende jaren en neemt elk jaar de gemiddelde leeftijd van het vat toe. Gecombineerd met de rijping in eiken, maakt dit een champagne die de naam van de oprichter eer aandoet! De 1809 is bij A.D. Coutelas de diamant in het assortiment. Vernoemd naar het oprichtingsjaar van het huis, is dit een echt prestige-champagne. De blend van 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir uit oogstjaar 2016 geeft een stijlvolle beleving. De extra brut dosage maakt het super verfijnd. Een rijping van 9 maanden op hout maakt deze champagne een meesterwerk!