fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Henri Chauvet Blanc de Noirs

33,00

Deze gebalanceerde Blanc de Noirs champagne is een toegankelijke variant, voor wie nieuwsgierig is naar dit soort champagne – enkel gemaakt van rode druiven – en er nog niet veel geproefd heeft. Mooi gebalanceerd, rood fruit en een fijne bubbel.

6 op voorraad

Aantal

Beschrijving

Soepele, fruitige en expressieve Blanc de Noirs champagne, gemaakt van een blend van Pinot Noir en Pinot Meunier. Je ruikt brioche en veel rood fruit, in de mond houden de fijne bubbel de toast- en fruitsmaken mooi in balans.

Specificaties

  • 80% Pinot Noir / 20% Pinot Meunier
  • Minimaal 3 jaar gerijpt
  • Rijke en gebalanceerde smaak
  • Dosage Brut, 7 g/l
  • Regio: Montage de Reims

Extra informatie

Smaak

Gebalanceerd, Droog

Schenken bij

Lunch/diner

Complexiteit

Complex

Champagne Henri Chauvet

In 1890 begon wijnmaker en kweker Henri Chauvet in Rilly-la-Montagne - iets ten zuiden van Reims - zijn champagnehuis. Nu, vier generaties later, staan Damien Chauvet en zijn vrouw Mathilde aan het roer. Dankzij de lange familiegeschiedenis in en kennis van het wijnvak, is het huis volledig zelfstandig: van het onderhouden en oogsten van de druiven, tot aan het samenstellen van de champagnes en het labelen van de fles. Alles gebeurt in eigen beheer. De Brut Nature van Henri Chauvet is de eerste champagne in ons assortiment zonder toegevoegde suikers. De samenstelling hiervan is dezelfde als die van de Blanc de Noirs: 80% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier. De Brut Réserve is zowel qua druiven (50% Chardonnay, 50% Pinot Noir), als qua smaak mooi in balans.