fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Henri Chauvet
Brut Nature

34,00

Henri Chauvet is de vierde generatie wijnmakers die de familietraditie voortzet. Het champagnehuis bestaat al sinds 1890. Hun Brut Nature champagne is een bijzondere: alleen blauwe druiven en geen toegevoegde suikers. Mooi puur en subtiel!

20 op voorraad

Aantal

Beschrijving

De champagne heeft de samenstelling van een Blanc de Noirs en bevat geen toegevoegde suikers. Dit maakt de fruitsmaken meer discreet en de aroma’s subtieler. De pure smaken komen in deze champagne volledig tot uitdrukking. Erg goed te combineren met oesters of zeevruchten.

Specificaties

  • 80% Pinot Noir / 20% Pinot Meunier
  • Pure, ronde smaak
  • Cuvée Non Dosée: 0 gram/liter
  • Alcoholpercentage: 12.5%
  • Regio: Montage de Reims

Extra informatie

Smaak

Gebalanceerd, Droog

Schenken bij

Borrel, Dessert

Complexiteit

Complex

Champagne Henri Chauvet

In 1890 begon wijnmaker en kweker Henri Chauvet in Rilly-la-Montagne - iets ten zuiden van Reims - zijn champagnehuis. Nu, vier generaties later, staan Damien Chauvet en zijn vrouw Mathilde aan het roer. Dankzij de lange familiegeschiedenis in en kennis van het wijnvak, is het huis volledig zelfstandig: van het onderhouden en oogsten van de druiven, tot aan het samenstellen van de champagnes en het labelen van de fles. Alles gebeurt in eigen beheer. De Brut Nature van Henri Chauvet is de eerste champagne in ons assortiment zonder toegevoegde suikers. De samenstelling hiervan is dezelfde als die van de Blanc de Noirs: 80% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier. De Brut Réserve is zowel qua druiven (50% Chardonnay, 50% Pinot Noir), als qua smaak mooi in balans.