fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Henri Chauvet
Brut Réserve

31,50

Champagneboer Henri Chauvet selecteert zijn druiven zorgvuldig, in het geval van deze Brut Réserve champagne chardonnay en pinot noir. De 50/50 verdeling zorgt voor een mooie balans tussen fruitigheid en tonen van brioche en noot. Een rijping van drie jaar zorgt voor finesse in deze champagne.

10 op voorraad

Aantal

Beschrijving

Een ronde brut champagne die voor de helft bestaat uit chardonnay en voor de helft uit pinot noir. De chardonnay zorgt voor finesse en brengt lichtheid, pinot noir geeft body en structuur. Verwacht veel fruittonen als citrus en groene appel, in balans gehouden door nootachtige tonen en brioche.

Specificaties

  • 50% Chardonnay / 50% Pinot Noir
  • Minimaal 3 jaar gerijpt
  • Rijke en gebalanceerde smaak
  • Dosage Brut, 7 g/l
  • Alcoholpercentage: 12.5 %
  • Regio: Montage de Reims

Extra informatie

Smaak

Gebalanceerd

Schenken bij

Borrel

Complexiteit

Gemiddeld

Champagne Henri Chauvet

In 1890 begon wijnmaker en kweker Henri Chauvet in Rilly-la-Montagne - iets ten zuiden van Reims - zijn champagnehuis. Nu, vier generaties later, staan Damien Chauvet en zijn vrouw Mathilde aan het roer. Dankzij de lange familiegeschiedenis in en kennis van het wijnvak, is het huis volledig zelfstandig: van het onderhouden en oogsten van de druiven, tot aan het samenstellen van de champagnes en het labelen van de fles. Alles gebeurt in eigen beheer. De Brut Nature van Henri Chauvet is de eerste champagne in ons assortiment zonder toegevoegde suikers. De samenstelling hiervan is dezelfde als die van de Blanc de Noirs: 80% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier. De Brut Réserve is zowel qua druiven (50% Chardonnay, 50% Pinot Noir), als qua smaak mooi in balans.