fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Ployez-Jacquemart
Extra Brut Passion

44,75

We liegen niet als we zeggen dat dit een bijzondere champagne is. De combinatie van 25% houtgerijpte champagne met nieuwe oogst en een rijping “sûr pointe” – waarbij de flessen met de hand worden gedraaid – geven een complexe, maar frisse smaak.

9 op voorraad

Aantal

Beschrijving

De Extra Brut Passion champagne is in 2004 toegevoegd aan het assortiment van Ployez-Jacquemart, maar is sindsdien niet meer weg te denken. De combinatie van 25% houtgerijpte druiven met nieuwe oogst laat je op een toegankelijke manier kennismaken met eiken-gerijpte champagnes. Dankzij de rijping “sûr pointe” – waarbij de champagneflessen met de hand worden gedraaid en de champagne geen contact heeft met de gist – blijft de frisheid behouden.

Specificaties

  • 35% Chardonnay / 45% Pinot Noir / 20% Meunier
  • Bloemig en fruitig, met een tikje hout
  • Mooie complexiteit
  • Dosage Extra Brut – 4 gram/liter
  • Regio: Montage de Reims

Extra informatie

Complexiteit

Gemiddeld

Schenken bij

Lunch/diner

Smaak

Fris/fruitig

ployez-jacquemart_13_2

Champagne Ployez-Jacquemart

In het hart van Montagne de Reims ligt het kleine dorpje Ludes. Daar huist Champagne Ployez-Jacquemart, opgericht in 1930 in een prachtig domain. Laurence Ployez is de derde generatie wijnmaker. De stijl van haar champagnes kun je omschrijven als klassiek strak, met een vleugje romantiek. Hun 'Extra Brut Passion' had vanaf de eerste slok onze volledige aandacht. Deze champagne bestaat uit 45% pinot noir, 35% chardonnay en 20 pinot meunier. De combinatie van 25% houtgerijpte druiven met nieuwe oogst en een rijping "sûr pointe" - waarbij de flessen met de hand worden gedraaid - geeft een complexe, maar frisse smaak. Ook de 'Extra Brut Rosé' is een verfijnde champagne. De gedeeltelijke rijping op hout en het lage dosage geven een elegante ronde smaak.