fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Ployez-Jacquemart Extra Brut Rose

43,75

Deze rosé champagne heeft, net als alle champagnes van Ployez-Jacquemart, een Extra Brut Dosage. Samen met een gedeeltelijke rijping op hout geeft dit veel finesse en een ronde afdronk.

9 op voorraad

Aantal

Beschrijving

Deze Extra Brut Rose champagne wordt alleen gemaakt in extreem goede jaren voor de rode druiven. De extra lage dosage laat ruimte voor al het fruit en de aroma’s van de champagne om tot uiting te komen. Verwacht een rijk, lang en levendig palet. De gedeeltelijke rijping op eiken geeft een vleugje elegantie mee.

Specificaties

  • 50% Chardonnay / 37% Pinot Noir / 13% Pinot Meunier
  • Toevoeging van Grand Cru rode wijn (Mailly)
  • 4 gram per liter
  • Rijk en levendig
  • Dosage Extra Brut (4 gram/liter)
  • Regio: Montagne de Reims

Extra informatie

Smaak

Gebalanceerd

Schenken bij

Borrel, Lunch/diner

Complexiteit

Gemiddeld

ployez-jacquemart_13_2

Champagne Ployez-Jacquemart

In het hart van Montagne de Reims ligt het kleine dorpje Ludes. Daar huist Champagne Ployez-Jacquemart, opgericht in 1930 in een prachtig domain. Laurence Ployez is de derde generatie wijnmaker. De stijl van haar champagnes kun je omschrijven als klassiek strak, met een vleugje romantiek. Hun 'Extra Brut Passion' had vanaf de eerste slok onze volledige aandacht. Deze champagne bestaat uit 45% pinot noir, 35% chardonnay en 20 pinot meunier. De combinatie van 25% houtgerijpte druiven met nieuwe oogst en een rijping "sûr pointe" - waarbij de flessen met de hand worden gedraaid - geeft een complexe, maar frisse smaak. Ook de 'Extra Brut Rosé' is een verfijnde champagne. De gedeeltelijke rijping op hout en het lage dosage geven een elegante ronde smaak.