fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Ployez-Jacquemart
Extra Quality Brut
Blanc de Blancs

43,75

Ben je een liefhebber van strakkere en drogere champagnes? Dan is de gloednieuwe Blanc de Blancs van Ployez-Jacquemart jouw vriend. De 100% Chardonnay, extra brut dosage en alleen wijn van de eerste persing zorgen voor een elegante finesse. De combinatie van druiven uit 7 verschillende dorpen heeft deze champagne ook complexiteit en passie. Heerlijk bij witvis en oesters.

13 op voorraad

Aantal

Beschrijving

De Extra Quality Brut Blanc de Blancs champagne is een gloednieuwe toevoeging aan het assortiment van Ployez-Jacquemart. Deze champagne heeft ten minste 6 jaar gerijpt. In combinatie met de extra brut dosage laat dit de 100% Chardonnay druiven volledig tot uiting komen.

Specificaties

  • 100% Chardonnay
  • Minimaal 6 jaar gerijpt
  • Rijke en gebalanceerde smaak
  • Dosage Extra Brut (3 gram per liter)
  • Regio: Montage de Reims

Extra informatie

Smaak

Droog

Schenken bij

Borrel, Lunch/diner

Complexiteit

Gemiddeld

ployez-jacquemart_13_2

Champagne Ployez-Jacquemart

In het hart van Montagne de Reims ligt het kleine dorpje Ludes. Daar huist Champagne Ployez-Jacquemart, opgericht in 1930 in een prachtig domain. Laurence Ployez is de derde generatie wijnmaker. De stijl van haar champagnes kun je omschrijven als klassiek strak, met een vleugje romantiek. Hun 'Extra Brut Passion' had vanaf de eerste slok onze volledige aandacht. Deze champagne bestaat uit 45% pinot noir, 35% chardonnay en 20 pinot meunier. De combinatie van 25% houtgerijpte druiven met nieuwe oogst en een rijping "sûr pointe" - waarbij de flessen met de hand worden gedraaid - geeft een complexe, maar frisse smaak. Ook de 'Extra Brut Rosé' is een verfijnde champagne. De gedeeltelijke rijping op hout en het lage dosage geven een elegante ronde smaak.