fbpx

Houses

Champagne Bliard-Labeste

In het dal van het beroemde Hautvillers (het dorpje waar Dom Perignon de allereerste champagne maakte in 1688) ligt het domain van de familie Champagne Bliard-Labeste. Sinds 1993 verbouwt en produceert dit echtpaar hun eigen champagnes. Op het moment wordt het werk overgedragen aan hun twee zoons, Thibaut en Florian. Alle wijnvelden zijn ‘premier cru’, en samen met een bescheiden aantal boeren uit de buurt wordt er op kleinschalige wijze champagne geproduceerd.

Hun ‘Tradition Brut’ is een toegankelijk champagne, met 20% Chardonnay, 40% Pinot Noir en 40% Pinot Meunier druif. Minimaal 3 jaar gerijpt, zorgt dit alles voor een zachte smaak. Deze champagne is authentiek op elk gebied!

Hun ‘Bulle d’Or’ is een super soepele en toch rijke champagne, met 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir en 20% Pinot Meunier druif. Door de minimale rijping van 5 jaar krijg je een koninklijke beleving. Deze champagne is dan ook voor de life changing moments!


Champagne Bouche

In Pierry, iets ten zuiden van champagne-hoofdstad Epernay, ligt Champagne Bouché Pere et Fils. Eigenaar Nicolas Bouché is de vierde generatie uit een familie waarbij champagne door de aderen stroomt. Rijk en gebalanceerd van smaak, zo zou je zijn champagnes het beste kunnen omschrijven. Het landgoed beschikt over 30 hectare aan wijnvelden, uitgespreid over 9 dorpen. Deze wijnvelden zijn gemiddeld meer dan 30 jaar oud.

Hun ‘Cuvée Réservée’ is een zeer elegante champagne, met 35% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 30% Pinot Meunier druif. Minimaal 4 jaar gerijpt op fles, wat resulteert in een rijke smaak. Finesse, met een hoofdletter F…


Champagne A.D. Coutelas

Dit champagnehuis in Dizy werd opgericht in 1809. Inmiddels staat de achtste generatie aan het roer van het unieke Champagne A.D. Coutelas; Damien en zijn vrouw Angelique weten als geen ander hun bubbels continu te vernieuwen en te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in een uniek assortiment van champagnes, met stuk voor stuk bijzondere karakters.

Onze ‘Fût de Chêne’ staat bij hen beter bekend als de Louis Victor, vernoemd naar de oprichter van het huis. Het is de trots van hun assortiment en een champagne met complexiteit. De verdeling van een derde Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druif creëert een balans die de bijzondere rijping voor zich laat spreken. Bij deze rijping wordt namelijk de Solera methodiek toegepast: een procedure waarbij elk jaar zo’n 20% van het vat wordt afgenomen en vervolgens weer gevuld met nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat er een mix van veel verschillende jaren, en neemt elk jaar de gemiddelde leeftijd van het vat toe. Dit in combinatie met de rijping in eiken, maakt het een champagne die de naam van de oprichter absoluut eer aan doet!

Hun ‘1809’ is bij A.D. Coutelas de diamant in hun assortiment. Vernoemd naar het oprichtingsjaar van het huis, is dit echt hun prestige-champagne. De blend van 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir geeft een stijlvolle beleving. De extra brut dosage maakt het super verfijnd. Een absolute “masterpiece’!


Champagne Jacques Copin

Wanneer je vanaf Epernay het dorpje Verneuil inrijdt, ligt het landgoed Champagne Jacques Copin als eerste aan je rechterhand. Op deze bijzondere plek maken Bruno en zijn zoon Mathieu, tweede en derde generatie, heerlijk verfrissende champagnes. Hun passie voor traditioneel vakmanschap en moderne toepassingen, in combinatie met hun liefde voor de natuur, vertaalt zich in prijswinnende champagnes.

Wij hebben gekozen voor een speciale vader-zoon combinatie. Hun ‘Millésime’ uit 2006 is hun Polyphénol 2006, gemaakt door vader Bruno. De 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir, zonder malolactische fermentatie, geeft na 12 jaar rijping een krachtige en ronde champagne. Subliem voor het lente- en zomerseizoen!

Hun ‘Rosé’ is gemaakt door zoon Mathieu. Tijdens de productie van de Polyphénol 2006, zat Mathieu nog in de schoolbanken. Sinds een aantal jaar draagt ook hij zijn steentje bij, en blendt hij een deel van de champagnes. Zijn allereerste blend, hun vernieuwde Rosé, is meteen een schot in de rose/roos! Met 60% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier en 15% Chardonnay, is dit een fruitige champagne met frisse afdronk. Een champagne om verliefd op te worden…


ployez-jacquemart_13_2

Champagne Ployez-Jacquemart

In het hart van Montagne de Reims ligt het kleine dorpje Ludes. Daar huist Champagne Ployez-Jacquemart, opgericht in 1930, in een schitterend domain. Laurence Ployez is de derde generatie wijnmaker. De stijl van haar champagnes zou je kunnen omschrijven als klassiek strak, met een vleugje romantiek.

Hun ‘Blanc de Blancs’ is (uiteraard) 100% Chardonnay en enkel van wijnen van de eerste persing. Dat, in combinatie met slechts 3 gram dosage (extra brut), geeft een super strakke en verfijnd droge champagne. Toch zit er een mooie complexiteit in door het gebruik van druiven uit 7 verschillende dorpen; Bisseuil, Cuis, Ludes, Puisieulx, Taissy, Grauve en Virtues. De rijping van minimaal 4 jaar geeft een balans tussen fris- en volwassenheid. Door de lage dosage en hoge kwaliteit wijnen zou het ons niets verbazen dat ie ook best nog een paar extra jaren rijping zou kunnen hebben…


Doyard mahe 2

Champagne Doyard-Mahe

De energieke Carole is de vierde generatie van Champagne Doyard-Mahé. Naast dat haar overgrootvader een van de oprichters was van het Comité Champagne (CIVC), richtte hij een collectief op voor het gezamenlijk persen van de oogst in de nabij omgeving. Dit heeft geresulteerd dat het huis momenteel werkt met de moderne Coquard pers, wat de Rolls Royce’s onder de persen is. Niet alleen produceert dit een super kwaliteit sap, maar ook perfecte most. Dat laatste wordt gebruikt voor Ratafia de Champagne. En dus proef je deze perfectie terug in hun zeer onderscheidende Ratafia.

Hun ‘Ratafia’ is 100% Pinot Noir en ‘Solera’ procedee rijping. Daardoor heeft het iets weg van een fris zachte port. De mix van rvs- en houtrijping geeft een bijzondere smaakbeleving van citrus, pruimen en een vleugje vanille. Ideaal als heerlijke afsluiter bij een grand dessert!


Champagne Gaston Collard

Aan het hoofd van Champagne Gaston Collard staat vandaag de dag de excentrieke Cyril Collard. In 2017 is hij uitgeroepen tot Jong Talent van de Champagne, categorie Pinot Noir. Zijn velden liggen in Bouzy, een 100% Grand Cru gemeente op de oost heuvels van Montagne de Reims. Bouzy, tesamen met Ambonnay, zijn dé Pinot Noir dorpen bij uitstek. Het is dan ook niet zo gek dat we hier onze Blanc de Noirs (100% Pinot Noir) champagne  hebben gevonden. Daarnaast heeft Cyril ook als specialiteit ratafia’s van zowel 100% Pinot Noit, 100% Chardonnay en Rosé Saignée methode. Sinds 2016 is hij volledig overgegaan op biologische oogst.

Hun ‘Blanc de Noirs’ is een volle en krachtige champagne, 100% Pinot Noir. Minimaal 5 jaar gerijpt, zorgt dit alles voor een zachte smaak.