fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Houses

Champagne Henri Chauvet

In 1890 begon wijnmaker en kweker Henri Chauvet in Rilly-la-Montagne – iets ten zuiden van Reims – zijn champagnehuis. Nu, vier generaties later, staan Damien Chauvet en zijn vrouw Mathilde aan het roer. Dankzij de lange familiegeschiedenis in en kennis van het wijnvak, is het huis volledig zelfstandig: van het onderhouden en oogsten van de druiven, tot aan het samenstellen van de champagnes en het labelen van de fles. Alles gebeurt in eigen beheer.

De Brut Nature van Henri Chauvet is de eerste champagne in ons assortiment zonder toegevoegde suikers. De samenstelling hiervan is dezelfde als die van de Blanc de Noirs: 80% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier. De Brut Réserve is zowel qua druiven (50% Chardonnay, 50% Pinot Noir), als qua smaak mooi in balans.


Champagne Bliard-Labeste

In het dal van het beroemde Hautvillers (het dorp waarover de mythe gaat dat Dom Perignon er de allereerste champagne maakte in 1688) ligt het domein van de familie Champagne Bliard-Labeste. Sinds 1993 verbouwde en produceerde het echtpaar Dominique en Bernadette hun eigen champagnes. Onlangs hebben zij het stokje overgedragen aan hun twee zonen, Thibaut en Florian. Alle wijnvelden zijn ‘premier cru’ en samen met een bescheiden aantal boeren uit de buurt wordt er op kleinschalige wijze champagne geproduceerd.

Hun Tradition Brut ‘Privilege is een toegankelijke champagne, met 25% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 40% Pinot Meunier druif. Minimaal 3 jaar gerijpt, zorgt dit alles voor een zachte smaak. Deze champagne is authentiek op elk gebied!

Hun Bulle d’Or is een super soepele en toch rijke champagne, met 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir en 20% Pinot Meunier druif. Door de rijping van minimaal 5 jaar krijg je een koninklijke beleving. Deze champagne is dan ook voor de life-changing moments!


Champagne Bouché

In Pierry, iets ten zuiden van champagne-hoofdstad Epernay, ligt Champagne Bouché Pere et Fils. Eigenaar Nicolas Bouché is de vierde generatie uit een familie waarbij champagne door de aderen stroomt. Rijk en gebalanceerd van smaak, zo zou je zijn champagnes het best kunnen omschrijven. Het landgoed beschikt over 30 hectare aan wijnvelden, uitgespreid over 11 dorpen. De 74 wijnvelden zijn gemiddeld meer dan 30 jaar oud.

Hun Cuvée Réservée is een zeer elegante champagne, met 40% Chardonnay, 30% Pinot Noir en 30% Pinot Meunier druif. Minimaal 4 jaar rijping op fles resulteert in een rijke smaak. Finesse, met een hoofdletter F…


Champagne A.D. Coutelas

Dit champagnehuis in Dizy werd opgericht in 1809. Inmiddels staat de achtste generatie aan het roer van Champagne A.D. Coutelas. Damien en zijn vrouw Angelique weten als geen ander hun bubbels continu te vernieuwen en te verbeteren. Dit resulteert in een rijk assortiment van champagnes, met elk een geheel eigen karakter.

De Louis Victor is vernoemd naar de oprichter van het huis. Het is de trots van hun assortiment en een champagne met complexiteit. De verdeling van een derde Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier creëert een balans die de bijzondere rijping voor zich laat spreken. Bij de rijping van deze champagne past het huis namelijk de Solera-methode toe: een procedure waarbij elk jaar zo’n 20% van het vat wordt afgenomen, waarna het vat wordt aangevuld met nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat er een mix van veel verschillende jaren en neemt elk jaar de gemiddelde leeftijd van het vat toe. Gecombineerd met de rijping in eiken, maakt dit een champagne die de naam van de oprichter eer aandoet!

De 1809 is bij A.D. Coutelas de diamant in het assortiment. Vernoemd naar het oprichtingsjaar van het huis, is dit een echt prestige-champagne. De blend van 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir uit oogstjaar 2016 geeft een stijlvolle beleving. De extra brut dosage maakt het super verfijnd. Een rijping van 9 maanden op hout maakt deze champagne een meesterwerk!


Champagne Jacques Copin

Wanneer je vanaf Epernay het dorpje Verneuil inrijdt, ligt het landgoed Champagne Jacques Copin als eerste aan je rechterhand. Op deze mooie plek maken Bruno en zijn zoon Mathieu, tweede en derde generatie, heerlijk verfrissende champagnes. Hun passie voor traditioneel vakmanschap en moderne toepassingen, in combinatie met hun liefde voor de natuur, vertaalt zich in prijswinnende champagnes.

Wij hebben gekozen voor een speciale vader-zoon combinatie. Hun ‘Polyphénols’ is een Vintage uit 2012, gemaakt door vader Bruno. De 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir, zonder malolactische fermentatie, geeft na 10 jaar rijping een krachtige en ronde champagne. Subliem voor het lente- en zomerseizoen!

Hun ‘Rosé’ is gemaakt door zoon Mathieu. Sinds een aantal jaar draait hij mee in het familiebedrijf en blendt hij een deel van de champagnes. Zijn allereerste blend, deze Rosé, is meteen een schot in de rosé! Met 60% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier en 15% Chardonnay, is dit een fruitige champagne met frisse afdronk. Een champagne om verliefd op te worden…


ployez-jacquemart_13_2

Champagne Ployez-Jacquemart

In het hart van Montagne de Reims ligt het kleine dorpje Ludes. Daar huist Champagne Ployez-Jacquemart, opgericht in 1930 in een prachtig domain. Laurence Ployez is de derde generatie wijnmaker. De stijl van haar champagnes kun je omschrijven als klassiek strak, met een vleugje romantiek.

Hun Extra Brut Passion had vanaf de eerste slok onze volledige aandacht. Deze champagne bestaat uit 45% pinot noir, 35% chardonnay en 20 pinot meunier. De combinatie van 25% houtgerijpte druiven met nieuwe oogst en een rijping “sûr pointe” – waarbij de flessen met de hand worden gedraaid – geeft een complexe, maar frisse smaak.
Ook de Extra Brut Rosé is een verfijnde champagne. De gedeeltelijke rijping op hout en het lage dosage geven een elegante ronde smaak.


Champagne Gaston Collard

Aan het hoofd van Champagne Gaston Collard staat Cyril Collard. In 2017 is hij uitgeroepen tot Jong Talent van de Champagne, categorie Pinot Noir. Zijn velden liggen in Bouzy, een 100% Grand Cru gemeente op de oostelijke heuvels van Montagne de Reims. Bouzy, samen met Ambonnay, zijn dé Pinot Noir dorpen bij uitstek. Het is dan ook niet gek dat we hier onze Blanc de Noirs (100% Pinot Noir) champagne hebben gevonden. Daarnaast heeft Cyril als specialiteit ratafia’s van zowel 100% Pinot Noir, 100% Chardonnay en Rosé Saignée methode. De oogst van Gaston Collard is volledig biologisch en biodynamisch, wat bijvoorbeeld betekent dat de oogst voor Cyril de dag na volle maan begint.

Hun ‘Blanc de Noirs’ is een volle en krachtige Grand Cru champagne die minimaal vijf jaar heeft gerijpt.