fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Dit champagnehuis in Dizy werd opgericht in 1809. Inmiddels staat de achtste generatie aan het roer van Champagne A.D. Coutelas. Damien en zijn vrouw Angelique weten als geen ander hun bubbels continu te vernieuwen en te verbeteren. Dit resulteert in een rijk assortiment van champagnes, met elk een geheel eigen karakter.

De Louis Victor is vernoemd naar de oprichter van het huis. Het is de trots van hun assortiment en een champagne met complexiteit. De verdeling van een derde Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier creëert een balans die de bijzondere rijping voor zich laat spreken. Bij de rijping van deze champagne past het huis namelijk de Solera-methode toe: een procedure waarbij elk jaar zo’n 20% van het vat wordt afgenomen, waarna het vat wordt aangevuld met nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat er een mix van veel verschillende jaren en neemt elk jaar de gemiddelde leeftijd van het vat toe. Gecombineerd met de rijping in eiken, maakt dit een champagne die de naam van de oprichter eer aandoet!

De 1809 is bij A.D. Coutelas de diamant in het assortiment. Vernoemd naar het oprichtingsjaar van het huis, is dit een echt prestige-champagne. De blend van 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir uit oogstjaar 2016 geeft een stijlvolle beleving. De extra brut dosage maakt het super verfijnd. Een rijping van 9 maanden op hout maakt deze champagne een meesterwerk!