fbpx

Dit champagnehuis in Dizy werd opgericht in 1809. Inmiddels staat de achtste generatie aan het roer van het unieke Champagne A.D. Coutelas; Damien en zijn vrouw Angelique weten als geen ander hun bubbels continu te vernieuwen en te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in een uniek assortiment van champagnes, met stuk voor stuk bijzondere karakters.

Onze ‘Fût de Chêne’ staat bij hen beter bekend als de Louis Victor, vernoemd naar de oprichter van het huis. Het is de trots van hun assortiment en een champagne met complexiteit. De verdeling van een derde Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druif creëert een balans die de bijzondere rijping voor zich laat spreken. Bij deze rijping wordt namelijk de Solera methodiek toegepast: een procedure waarbij elk jaar zo’n 20% van het vat wordt afgenomen en vervolgens weer gevuld met nieuwe oogst. Hierdoor ontstaat er een mix van veel verschillende jaren, en neemt elk jaar de gemiddelde leeftijd van het vat toe. Dit in combinatie met de rijping in eiken, maakt het een champagne die de naam van de oprichter absoluut eer aan doet!

Hun ‘1809’ is bij A.D. Coutelas de diamant in hun assortiment. Vernoemd naar het oprichtingsjaar van het huis, is dit echt hun prestige-champagne. De blend van 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir geeft een stijlvolle beleving. De extra brut dosage maakt het super verfijnd. Een absolute “masterpiece’!