fbpx

Wanneer je vanaf Epernay het dorpje Verneuil inrijdt, ligt het landgoed Champagne Jacques Copin als eerste aan je rechterhand. Op deze bijzondere plek maken Bruno en zijn zoon Mathieu, tweede en derde generatie, heerlijk verfrissende champagnes. Hun passie voor traditioneel vakmanschap en moderne toepassingen, in combinatie met hun liefde voor de natuur, vertaalt zich in prijswinnende champagnes.

Wij hebben gekozen voor een speciale vader-zoon combinatie. Hun ‘Millésime’ uit 2006 is hun Polyphénol 2006, gemaakt door vader Bruno. De 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir, zonder malolactische fermentatie, geeft na 12 jaar rijping een krachtige en ronde champagne. Subliem voor het lente- en zomerseizoen!

Hun ‘Rosé’ is gemaakt door zoon Mathieu. Tijdens de productie van de Polyphénol 2006, zat Mathieu nog in de schoolbanken. Sinds een aantal jaar draagt ook hij zijn steentje bij, en blendt hij een deel van de champagnes. Zijn allereerste blend, hun vernieuwde Rosé, is meteen een schot in de rose/roos! Met 60% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier en 15% Chardonnay, is dit een fruitige champagne met frisse afdronk. Een champagne om verliefd op te worden…