fbpx

Gratis verzending vanaf € 75,- & voor 17:00 besteld = vandaag verzonden!

Reims, de grootste stad in de Champagnestreek 

Waar veel mensen denken dat Epernay dé stad is in de Champagnestreek, is Reims in werkelijkheid een stuk groter. Alhoewel er in Epernay de meeste champagnehuizen te vinden zijn, bevinden zich er in Reims ook maar liefst 15. Reims ligt vrij noordelijk in de Champagnestreek en is vanaf Utrecht maar 4,5 uur rijden. De stad ligt tussen de Franse hoofdstad Parijs en buurland Luxemburg en is met zo’n 180.000 inwoners de grootste stad in de Champagneregio. 

Champagnehuizen in Reims 

Champagnehuizen die je in Reims vindt, zijn onder andere de grote merken Pommery, Mumm, Taittinger en Veuve Clicquot. Net als onder veel andere plaatsen in de Champagnestreek ligt er onder Reims een gangenstelsel van zo’n 25 kilometer lang, bedoeld voor het bewaren en rijpen van champagne. Alhoewel onze voorkeur uitgaat naar de kleinere champagneboeren in de kleinere dorpjes in de Champagne, zijn de grotere, vaak commerciëlere huizen zeker een bezoek waard. Bijkomend voordeel: aangezien de champagnehuizen in Reims op loopafstand van elkaar te vinden zijn, kun je de auto lekker laten staan.  

Bezienswaardigheden in Reims 

Naast het bezoeken van champagnehuizen is er nog meer te beleven in Reims. Zo staat er een prachtige kathedraal, de Cathédrale Notre-Dame de Reims. Deze kathedraal is gebouwd in de Gotische stijl en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een must-see dus als je in de buurt bent. Twee andere bezienswaardigheiden in Reims zijn het Palais du Tau en de Basiliek Saint-Remie. Beide gebouwen staan net als de Cathédrale Notre-Dame op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Restauranttips in Reims 

Ook qua eten kun je in Reims goed terecht. Een restaurant waar wij dit jaar nog heerlijk hebben gegeten is Restaurant Gabrielle. Je kijkt vanaf het dakterras uit over Reims en ziet onder andere de kathedraal liggen. Mocht je op zoek zijn naar een wel heel mooi restaurant, dan heb je in Reims het restaurant Assietta Champenoise. Dit is één van de weinige restaurants in de omgeving met maar liefst drie Michelin sterren. Liever iets simpelers en op zoek naar een brasserie, een plek voor een ontbijt of een koffietje? Ga dan eens naar het Place du Forum. Op dit plein vind je genoeg terrassen en restaurants voor een hapje of een drankje. En met een drankje bedoelen we natuurlijk een glas champagne 😉 

Al met al is Reims dus een prachtige stad die zeker het bezoeken waard is als je in de Champagnestreek bent. Ook is het een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Champagnestreek en een ideale tussenstop op de heen- of terugreis van een vakantie in zuidelijkere oorden. Wil je meer weten over die andere grote plaats in de Champagnestreek? Lees dan de blog: Epernay, dé hoofdstad van de Champagne regio.